Forside » Ulykken, der bare ikke måtte ske – arbejdsgiverens forsikring dækker ikke

22. sep. 2018

To medarbejdere låner en maskine af det firma, som de arbejder for, til noget privat arbejde i en weekend. En tragisk ulykke i forbindelse med arbejdet koster den ene livet, ligesom det hus, de arbejder på, får omfattende skader. Hverken personskaden eller de materielle skader er dækket af arbejdsgiverens forsikring.

Medarbejdere låner ofte maskiner og andet udstyr af deres arbejdsplads til at udføre privat arbejde. I langt de fleste tilfælde sker det efter aftale med arbejdsgiveren, som har tillid til sine medarbejdere, og som i øvrigt gerne vil hjælpe dem ved at stille virksomhedens maskiner og værktøj til rådighed.

Låner du også maskiner til dine medarbejdere?

Det kan virke meget uskyldigt, og det er heldigvis også sjældent, at det ender så galt som i dette tilfælde. Det ændrer imidlertid ikke ved, at der er en risiko. Den risiko skal både du som arbejdsgiver og dine medarbejdere være klar over, så I kan tage jer nogle forholdsregler.

I denne sag skulle de to medarbejdere lave omfangsdræn ved et hus. Det var en privat opgave, som fandt sted i en weekend. Pludselig sprænger en vandlomme under huset, vandet fosser ud, og en mur vælter ned over den anden person, som desværre bliver dræbt for øjnene af sin kollega.

Arbejdsgiverens forsikring dækker ikke, fordi arbejdet er udført privat i weekenden. Hverken personskaden eller de omfattende skader på huset er derfor dækket. Og det stiller både de efterladte og husejerne i en meget svær situation.

Informér dine medarbejdere

Som arbejdsgiver har du ingen forpligtelse, når en medarbejder låner maskiner til privatbrug. Du kan med fordel informere dine medarbejdere, at virksomhedens forsikring ikke dækker erhvervsansvar og produktansvar.

Dine medarbejdere bør selv undersøge forsikringsforholdene. Det kan virke som en unødig ekstraudgift og ekstra besvær for noget, der kan virke som en enkel opgave. Men hvis uheldet en dag er ude, og der ikke er noteret forsikring, er der ganske enkelt ikke noget at gøre.

Det har du her læst et eksempel på til skræk og advarsel. Vi har fået lov af den pågældende virksomhed, som er kunde hos os, og af de pårørende til at dele den tragiske historie. En forsikring havde ikke forhindret dødsulykken, men en forsikring kunne have hjulpet de efterladte.


Om Profors
Profors står for professionel forsikringsformidling, og vi rådgiver primært entreprenører, kloakmestre, vognmænd, maskinstationer og håndværksvirksomheder. Vi sikrer, at vores kunder hele tiden har de rette forsikringer til deres behov.

Kontakt os for mere info.